Nieuws

Wist je dat: er niet zoiets bestaat als ‘het beste dieet’

dieet

Ben je op zoek naar hét dieet dat voor iedereen zal werken en vet zal laten verdwijnen als sneeuw voor de zon? Helaas, maar zoiets bestaat (helaas) niet. Nee, er is geen wonderdieet om af te vallen en nee het dieet wat zo enorm goed voor de ene persoon heeft gewerkt hoeft niet perse goed voor jou te werken.

Het beste voedingspatroon voor jou is dat waar je je aan kunt houden

Het lijkt er op dat er elk jaar wel weer een spectaculair nieuw dieet op de markt komt met ‘de beste manier om af te vallen’. Dit klinkt natuurlijk geweldig, maar mensen die hierin geloven komen vaak bedrogen uit of betalen veel te veel geld.

Het beste advies wat we je eigenlijk kunnen geven is om helemaal geen dieet te volgen! Afvallen, op gewicht blijven, of aankomen is vrijwel nooit een tijdelijk doel. Wanneer je al die kilo’s kwijt bent wil je ze kwijt houden toch? Om dit te bereiken, en vast te houden, moet je een voedingspatroon weten te vinden dat werkt voor jou, maar nog belangrijker… het moet iets zijn dat je langdurig vol kan houden. Bewust eten moet eigenlijk een manier van leven worden.

Als je dan toch een dieet wilt volgen, wat in sommige gevallen best handig is, zorg er dan in ieder geval voor dat het iets is waarvan je zeker weet dat je het vol gaat houden. En nog veel belangrijker, wanneer je streefgewicht is behaald val dan niet terug in je oude eetpatroon want dat is waarschijnlijk de reden waarom je überhaupt op dieet bent gegaan. Pas je levensstijl en eetpatroon (blijvend) aan om je resultaten vast te houden.