Zalm met tomatensalsa

-
Zalm met tomatensalsa - Deze zalm met tomatensalsa is een typisch zomergerecht. Bereid de zalm lekker op de barbecue en je hebt een heerlijk gerecht (kan ook in de oven).
-
Maaltijd
Porties | Kook Tijd |
4 personen | 30 minuten |
Ingrediënten
- 4 hele zalmfilet (van ongeveer 150 gram elk)
- 3 hele tomaten
- 0.5 hele avocado in stukjes gesneden
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel balsamico-azijn
- 1 blikje maiskorrels
- 0.5 hele ui (rood)
- 1 handvol koriander gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius of breng de barbecue op gang met kolen tot ze een witte laag laten zien.
- Vermeng alle ingredienten (behalve de zalm) in een klein kom en laat het 30 minuten koelen zodat de smaken kunnen mengen.
- Bak de zalm 15-20 minuten in de oven bakken of grill ze op de barbecue.
- Serveer de zalm met daarop een schep tomatensalsa. Je kunt dit gerecht ook af laten koelen en koud eten bij een picknick.
Extra informatie
Vergeet niet op smaak te brengen met peper en zout.
bron: sparkpeople