Nieuws

Artikelschrijvers gezocht!

artikelschrijvers

Wij van VoedingsTip zijn op dit moment op zoek naar mensen die het leuk vinden om artikelen voor ons te schrijven en/of reeds zelf geschreven artikelen aan te leveren.

Omdat wij een relatief nieuw platform zijn is het opbouwen van tekstuele inhoud een van onze hoogste prioriteiten, vandaar deze oproep. Heb je dus zin om een bijdrage te leveren, of heb je nog ergens een leuk artikel liggen, laat het ons weten!

Onze focus ligt bij voeding en gezondheid en onze hoofdcategorieën zijn als volgt:

Categorieën:

  • Voeding (met als subcategorieën: algemeen, supplementen en recepten)
  • Sport en beweging
  • Gezondheid en Welzijn
  • Tips (in één of hooguit 2 alinea’s, kort maar krachtig, een bepaalde tip geven)
  • Feit of fabel (in één of hooguit 2 alinea’s, kort maar krachtig, een bepaalde feit of fabel ontkrachten of juist bevestigen)

Wat stellen wij op prijs

Teksten die duidelijk en helder, maar niet te formeel geschreven zijn.

Originaliteit qua onderwerp, met andere woorden artikelen over onderwerpen die nog niet op onze website staan of in ieder geval een andere insteek hebben dan een al eerder geschreven tekst.

Wat stellen wij iets minder op prijs

Sensationele uitspraken zonder daadwerkelijke verwijzing naar onderzoek en/of betrouwbare bron.

Enkele voorbeelden:
“Ingrediënt x is het beste voor vetverbranding
“Dieet x is het beste voor de stofwisseling
“Product x kan het beste genomen worden om spiermassa aan te zetten
“Oefening x is het beste om calorieën te verbranden”

Wat natuurlijk wel mag, indien er geen verwijzing naar onderzoek geleverd kan worden, is het algemeniseren van dergelijke uitspraken.

Wel:
“Hardlopen is goed voor de conditie en helpt je bij het verbranden van calorieën”

“Hardlopen is goed voor de conditie en is een van de beste manieren om calorieën te verbranden”

Niet:
“Hardlopen is het goed voor je conditie en is de beste manier om calorieën te verbranden”

Een subtiel verschil, maar voor ons wel een belangrijke!

Wij benadrukken dit, omdat er al genoeg websites zijn die dergelijke uitspraken doen of klakkeloos uitspraken overnemen van anderen zonder studies die de uitspraak daadwerkelijk bevestigen. Dit is een van de redenen waarom iedereen tegenwoordig zogenaamd voedingsdeskundige is, omdat ze toevallig op website x hebben gelezen dat product y verantwoordelijk zou zijn voor de verhoging van vetverbranding, zonder dat dit ooit bewezen is. Pas dus op met de claims die je maakt.

Het kan dus voorkomen dat je artikel wel geaccepteerd en geplaatst wordt, maar lichtelijk herschreven is om bovenstaande reden.

Ook het opzettelijk, of indirect opzettelijk, schrijven van artikelen waarbij een product of dienst wordt aangeprezen voor commerciële doeleinden wordt niet op prijs gesteld. Het product kan bijvoorbeeld een e-book, supplement, boek, voedingsmiddel of personal training pakket zijn. Ook andere vormen van tekstuele sluikreclame worden niet geaccepteerd.

Algemene opmerkingen

Onder elk aangeleverd artikel komt je naam en/of website te staan. Mocht je dit niet willen laten we het uiteraard weg. Sommige artikelen plaatsen wij ook op Social Media (Twitter, Facebook), maar wegens ruimtegebrek in een Tweet komt je naam/website alleen bij Facebook posts te staan, nogmaals… alleen als je dat wilt.

Over het algemeen zijn we vrij snel met het controleren/accepteren van artikelen dus verwacht maar dat, wanneer alles in orde is, je artikel binnen een week op de website staat.

In sommige gevallen, als de communicatie goed verloopt, kan er gekeken worden naar verdere samenwerkingsverbanden. Dit kan van alles zijn, maar dat wordt te zijner tijd wel besproken. In dit geval krijg je ook je eigen e-mail adres (jouwnaamhier (@) voedingstip.nl), mocht je dat willen.

Omdat wij een nieuw platform zijn, slechts enkele weken oud, hebben we enigszins beperkte financiële mogelijkheden (om het zo maar even subtiel te zeggen). De frequentie, waarmee je van plan bent artikelen aan te leveren, maakt dus ook niet uit (we kunnen ook moeilijk eisen gaan stellen, we betalen immers niet).

Contactgegevens

Nog steeds geïnteresseerd of heb je vragen? stuur dan even een mailtje naar artikelen (@) voedingstip.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!