Nieuws

7 voordelen van Quinoa

Quinoa

Quinoa lijkt op een graan, maar het hoort officieel tot de groente. Toch wordt het doorgaans gegeten als een graansoort. Quinoa komt oorspronkelijk uit het Andesgebergte in Zuid-Amerika. De zaden van de bladplant worden al jaren gegeten door de Inca’s, omdat het een goedkope voedselbron is.

De voordelen van Quinoa op een rij:

  • Het is een van de meest proteïne-rijke plantaardige voedingsbronnen die er is. Het is een complete eiwit bron en bevat alle essentiële aminozuren.
  • Het bevat bijna twee keer zoveel vezels dan de meeste andere granen. Vezels zorgen voor een betere stoelgang, helpen bij het voorkomen van hartziekten door het verlagen van de bloeddruk. Het verlaagd cholesterol en glucoselevels en kan helpen bij gewichtsverlies omdat je langer vol blijft en daardoor minder snel over-eet.
  • Het bevat ijzer dat helpt bij het vervoeren van zuurstof in je lichaam. Het verbetert de hersenfunctie, reguleert de lichaamstemperatuur en verhoogd energie.
  • Het bevat lysine, een essentieel aminozuur, en bevordert groei en herstel van weefsels.
  • Het is rijk aan magnesium. Magnesium helpt hij het ontspannen van de bloedvaten waardoor het weer een positief effect heeft op migraine. Het kan helpen bij het verbeteren van de bloedsuikerspiegel, helpt bij de lichaamstemperatuur regeling, is een ontgifter en geeft energie.
  • Het is hoog in riboflavine (Vitamine B2). Deze vitamine verbetert energie metabolisme in de hersenen en spiercellen.
  • Het bevat veel mangaan. Een antioxidant welke helpt bij preventie van beschadiging aan mitochondria tijdens energieproducten en ook bij het beschermen van rode bloedcellen en andere cellen tegen vrije radicalen.