Nieuws

Kip Szechuan

kip szechuan





  • Kip Szechuan
  • Kip Szechuan is een culinaire ontdekking uit de West-Chinese Szechuan keuken. Gebakken kipfilet of varkensvlees wordt overgoten met een lekker pittige saus vol knapperige stukjes fijne groenten.
Porties Kook Tijd
4 personen 20 minuten

Ingrediënten

Instructies

  1. Schep 3 eetlepels maizena in een diepvrieszak en doe daar het in stukken gesneden vlees bij. Hussel het allemaal goed door elkaar tot alles voorzien is van een dun laagje maizena.
  2. Verhit de wok of een hapjespan met de olie en laat dat goed heet worden. Bak het vlees snel aan alle kanten bruin waarbij je het goed in beweging houdt. Verwijder het daarna uit de pan (als deze bijna gaar) is en houdt het warm in aluminiumfolie terwijl je het gerecht afmaakt (dit zorgt er voor dat het mals blijft).
  3. Doe de sojasaus in de pan met de azijn, de suiker en het water.
  4. Verwarm de lenteuitjes in het mengsel, maar zorg dat je ze knapperig en groen houdt. Niet te lang dus.
  5. Voeg een scheutje water toe en doe daarna kipvlees terug in de pan om deze verder gaar te stoven in het mengsel en de smaken op te nemen. Zorg er voor dat je het langzaam gaart in het vocht zodat het mooi mals blijft. Niemand heeft iets aan droge onaantrekkelijke stukken gevogelte!

Extra informatie

Je kan cayennepeper naar smaak toevoegen om het wat pittiger te maken. Ook kan je het serveren met (zilvervlies)rijst.

Bron : Sparkrecipes